Afschaffing van schooluniformen Het is weer een vrijdag in Engeland en je draagt dezelfde groene blouse en bruine broek die je de vorige dag ook droeg.

Authors Avatar

Afschaffing van schooluniformen

Het is weer een vrijdag in Engeland en je draagt dezelfde groene blouse en bruine broek die je de vorige dag ook droeg. En de week ervoor. En die maand ervoor. Elke dag hetzelfde. Hoe is het mogelijk dat het al de 21e eeuw is , maar kinderen toch gedwongen worden om hun identiteit te verbergen en deel van een saaie eenheid te worden? Daardoor vindt ik dat schooluniformen moeten worden afgeschaft in de 92 % van de Engelse scholen waar het  verplicht om een uniform te dragen.

Ten eerste is er geen sprake van individualiteit in een school waar iedereen hetzelfde draagt. Kinderen leren dat ze zich zoals iedereen moeten kleden en gedragen, en dat veroorzaakt ernstige vriendendruk. Zelfs wetenschappers geloven dat schooluniformen tot onjuiste

Join now!

manieren van expressie kunnen leiden, zoals het onmatig gebruik van make-up en sieraden. Zij betogen dat schooluniformen de indruk wekken dat studenten gewoon moeten aansluiten bij de rest van het publiek, en hun persoonlijkheid moeten onderdrukken.

Ook zijn veel schooluniformen belachelijk duur . Ouders zullen meer dan één schooluniform voor elk kind moeten kopen, want wat als de eerste vies wordt? Ieder kind heeft dan nog een paar uniformen nodig, voor in de winter en de zomer. En wat als het kind groeit? En de officiële schooltas moet je ook niet vergeten to kopen. Schooluniformen hebben geen nut buiten ...

This is a preview of the whole essay