Laura Dekker is een dertien jarig meisje dat de jongste solozeiler wil zijn dat rond de wereld zeilt.

Authors Avatar

Laura Dekker is een dertien jarig meisje dat de jongste solozeiler wil zijn dat rond de wereld zeilt. Niet lang geleden heeft een 17 jaar oude jongen van  Engeland dit gedaan in 9 maanden.Laura zou er twee jaar over doen. Laura wil zeer graag hiermee in het Guinnes Book of World Records geraken, maar zij zeggen dat ook al moest ze het doen zouden ze haar er niet in vermelden. Laura zou twee jaar lang moeten zeilen zou ze dit doen, dus zou ze ook twee jaar school missen. Ze zegt dat dit geen probleem voor haar zal zijn want zij zou elke dag op haar bootje leren wat andere kinderen op dat moment zouden leren. Iets wat ik denk dat ze zal laten vallen na een maand of drie. Laura’s ouders zijn gescheiden haar vader wil absoluut dat zij gaat zeilen rond de wereld maar haar moeder wil het niet.Omdat haar moeder het niet wil,dreigt Laura contact te breken met haar moeder maar zij zei “Ik heb liever een levende dochter dat ik niet meer zie dan een dode dochter.”

Join now!

Natuurlijk zijn er dus gevaren, ze gaat op zeer gevaarlijke zeen varen en psychologen denken niet dat zij twee jaar alleen kan zijn. Laura’s bootje is ook vrij klein, maar 8 meter lang en  zij zal in zeer brutale stormen moeten varen. Moest haar bootje omkappen zou ze niets kunnen doen en zou ze helemaal alleen op zee zijn en zou ze haar bootje niet recht kunnen zetten.

Laura is momenteel onder staatszorg en psychologen proberen haar de gevaren uit te leggen van zo’n gevaarlijke tocht en proberen te zien of ze wel zo’n tocht aankan. Natuurlijk kan Laura ...

This is a preview of the whole essay